Werkwijze

Een massage is voor een hond vaak even wennen, er gebeurt van alles wat hij of zij misschien nog nooit eerder gevoeld heeft. Om die reden masseer ik uw hond bij u thuis, want thuis is de meest vertrouwde plek. Tijdens het masseren kijk ik goed naar de signalen van uw hond. Om een vertrouwensband op te kunnen bouwen, luister ik goed naar deze signalen. Dit kan betekenen dat de massage kort gehouden moet worden of dat we tussendoor even moeten stoppen.

Intakeformulier

Voorafgaand aan de intake krijgt u per e-mail een intakeformulier opgestuurd. Hierin staan vragen over de gezondheid, leefsituatie en achtergrond van uw hond. Dit formulier stuurt u ingevuld weer terug. Zodra ik het formulier heb ontvangen neem ik contact met u op. In sommige gevallen mag uw hond (tijdelijk) niet gemasseerd worden of moet er eerst contact op worden genomen met een dierenarts.

Intake inclusief massagebehandeling (60 tot 90 min)

Terwijl uw hond kan wennen aan mijn aanwezigheid, neem ik met u het ingevulde intakeformulier door. Hierna observeer ik uw hond in rust en beweging. Hierbij wordt er onder andere gelet op houding en gangwerk. Vervolgens voer ik een palpatie (lichaamsscan) uit. Hierbij voel ik met mijn handen of er aandachtspunten zijn bij uw hond. Als laatste geef ik uw hond de eerste massage en bespreken we het eventuele verloop. Na afloop ontvangt u per e-mail een verslag.

Massagebehandeling (30 min)

We bespreken hoe het gegaan is na de vorige behandeling. Daarnaast zal ik uw hond weer (kort) observeren en palperen. Hierna volgt de massagebehandeling.

Belangrijk

Het kan zeker 3 tot 5 behandelingen duren voordat er resultaat te zien is. Klachten kunnen namelijk niet in 1 keer verholpen worden. Dit is mede afhankelijk van het type klacht en in hoeverre uw hond het masseren toelaat.

Tijdens de massage is het prettig als het zo rustig mogelijk in huis is.