Over Marije

Groot hondenliefhebber, die veel tijd en energie steekt in leuke dingen doen met haar 2 honden. Noem het gek of noem het een passie… Ik ga voor het laatste!

Ik ben Marije Luiten en woon samen met mijn vriend en onze 2 Rhodesian Ridgebacks, Midas en Joeke, in Maarn. De honden spelen een belangrijke rol in mijn leven. Ik geniet enorm van en met ze! Door de honden ben ik in aanraking gekomen met verschillende hondensporten zoals canicross, canitrailen, mantrailen, steppen en coursing. Ik krijg veel voldoening uit het samenwerken en actief bezig zijn met de honden. Regelmatig gaan de honden mee op pad, om samen te sporten en aan het werk te zijn. Daarnaast maak ik ook graag lange wandelingen waarbij de honden lekker kunnen snuffelen en spelen met elkaar.

De afgelopen jaren groeide mijn nieuwsgierigheid naar het hondenlichaam. Hoe zit een hondenlichaam in elkaar? Wat kan ik voor ze betekenen om ze te laten ontspannen? Hoe kan ik de honden het beste voorbereiden op het sporten? Al zoekende kwam ik uit bij de ‘Basisopleiding Kynologisch Masseur’ en de vervolgopleiding ‘Gediplomeerd Kynologisch Sportmasseur’, van KynoCompleet & Dogs in Shape. In deze 2 opleidingen heb ik veel geleerd over o.a. het hondenlichaam, de voordelen van masseren, het daadwerkelijk masseren en het kijken naar de beweging van de hond.

Midas en Joeke profiteren van mijn opgedane kennis en ervaring. Met HondenBaan wil ik ook andere honden kunnen laten genieten van massages om zo meer te ontspannen en zich lekkerder in hun vel te laten voelen.